Behandelingen


Operaties en narcose

In onze dierenartspraktijk is een mooie, goed uitgeruste operatiekamer aanwezig. Tijdens operaties wordt er gebruik gemaakt van gasnarcose, zuurstof toediening, warmtematten en uitgebreide monitoring van de patiënt. Hierdoor houden we goed in de gaten hoe het met de patiënt gaat.  


Ik heb ervaring in het uitvoeren van diverse operaties, met tevens een uitstap naar specialistische operaties, o.a

- castratie en sterilisatie van hond, kat, knaagdieren, konijn, fret

- tumorchirurgie

- darmchirurgie

- blaaschirurgie: verwijderen van blaasstenen

- pyometra (verwijderen van ontstoken baarmoeder)

- splenectomie (verwijderen van milt)

- anaalklieren verwijderen

- enkele orthopedische operaties

- schildklieroperatie bij de kat



De operaties worden ‘s morgens uitgevoerd. U brengt uw huisdier nuchter, wat inhoudt dat u de avond vóór de ingreep na 20.00 uur geen voedsel meer mag aanbieden, water mag u wel blijven aanbieden. Uw huisdier zal een ochtend bij ons blijven. Na de ingreep verblijft uw dier in de recovery waar hij/zij gecontroleerd weer wakker wordt en nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Meestal kan uw huisdier ’s middags weer opgehaald worden. 


IMG_1158_1
IMG_1158_1
IMG_1137
IMG_1137
IMG_1147
IMG_1147
IMG_1151
IMG_1151
IMG_1156
IMG_1156
IMG_1160_1
IMG_1160_1

Opname

Wanneer uw huisdier wordt opgenomen voor een ingreep, onderzoek of aandoening, is een rustige en prettig omgeving erg belangrijk. In onze praktijk is een opname ruimte aanwezig, waar operatie patiënten rustig kunnen bijkomen, warm worden gehouden en uitgebreid gecontroleerd worden. Er is een couveuse voor konijnen, knaagdieren en pasgeboren puppy’s en kittens. Bij ernstige benauwdheid kunnen we dieren ook in de zuurstofkooi laten verblijven.

Bij langdurige opnames, onder andere voor katten, zijn er grote opnamehokken met kattenbakken, mandjes, voer, water en Feliway verdampers aanwezig.  Voor alle patiënten geldt dat ze zo veel mogelijk zorg en aandacht krijgen om zich snel beter te laten voelen. 


Röntgen

In onze dierenartspraktijk staat een modern digitaal röntgenapparatuur.  Röntgenfoto’s maken is een belangrijk middel in de diagnostiek van bijvoorbeeld botbreuken, gewrichtsklachten, buikklachten, plasproblemen of hart- long aandoeningen. Door middel van een digitale ontwikkelaar is het mogelijk om de röntgenfoto’s direct op een beeldscherm te bekijken en beoordelen.  Het maken van de röntgenfoto’s gebeurt op afspraak, zonder narcose. Een enkele keer zal het nodig zijn om een dier een lichte verdoving te geven, indien stilliggen een probleem is. 


Echoservice

Soms kan het nodig zijn om een echo te laten maken van uw huisdier, omdat de buikorganen of het hart beter in beeld gebracht moeten worden. Voor het maken van echo’s komt een gespecialiseerde dierenarts met haar eigen echo apparaat langs in onze praktijk. 


Laboratorium

In het laboratorium van de praktijk kunnen diverse aanvullende onderzoeken uitgevoerd worden, zoals

  • Bloedonderzoek. In sommige gevallen is het noodzakelijk monsters op te sturen naar een extern laboratorium, de uitslag volgt dan vaak de volgende dag
  • Urine onderzoek
  • Onderzoek van ontlasting
  • Microscopisch onderzoek van bijvoorbeeld huidafkrabsels, haren, urine en bultjes
  • in huis testen op diverse ziekten zoals FeLV/FIV, giardia, parvo

 

Tandheelkunde

Soms is het nodig om bij uw huisdier een gebitsbehandeling te laten uitvoeren omdat er sprake is van overmatige vorming van tandsteen of wanneer er gebitselementen getrokken moeten worden. Hiervoor gebruik ik professionele tandheelkundige apparatuur waarmee het gebit gereinigd en gepolijst kan worden. Door middel van een speciale boor-unit kunnen elementen getrokken worden. Dit gebeurt onder algehele (gas) narcose met daarbij de nodige bewaking. Na de behandeling kunt u advies krijgen hoe in de toekomst het gebit van uw huisdier te onderhouden. 



Thuisservice

Heeft u even geen vervoer? Heeft u teveel dieren om in een keer mee te nemen naar de praktijk? Wilt u uw huisdier in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving laten vaccineren? Of is het helaas zo dat u uw huisdier moet laten inslapen?

Dan kom ik ook bij u thuis! U kunt hiervoor bellen naar de praktijk voor een afspraak. Informeert u gerust bij de assistente naar de mogelijkheden.